Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Нема реакција кога се започнува или бавно револвинг брзина

Можна причина

1.Low CMOS

2. На батеријата клип и адаптер стане флексибилен

3. помошни реле е надвор од служба

4.something ред со почеток мотор

5.something ред со контрола на владата

пат отстранување

1.check за полнење на батеријата

2.check и се зацврсти клип на батеријата и адаптер

Фраза 3.Check помошните реле

4.overhaul почетна мотор

5.check на protectctive цевка и пристаниште на контрола на владата

Моторот не може да биде ablage

Можна причина

1.Low CMOS

2. На батеријата клип и адаптер стане флексибилен

3. помошни реле е надвор од служба

4.something ред со почеток мотор

5.something ред со контрола на владата

пат отстранување

1.check за полнење на батеријата

2.check и се зацврсти клип на батеријата и адаптер

Фраза 3.Check помошните реле

4.overhaul почетна мотор

5.check на protectctive цевка и пристаниште на контрола на владата

Запирање aytimatically кога започнува

Можна причина

1.breakdown во масло коло, приклучување во филтерот за дизел или грешки на пренос на пумпа за масло

2.plugging во филтерот за воздух

3.errors на vavle на инјектирање

4. температура е премногу ниско

3.Други заштитниот уред

пат отстранување

1.check нафта коло и промена дизел филтер ако е потребно

2.check на филтерот за воздух

3.change на инјектирање вентил

4.heating или поправат вода пред греалка или се задржи топло во моторот соба

5.check заштитни упатствата на кутијата за контрола

Можна причина

Можна причина

1.Plugging во филтерот за воздух

2.number на дизел не е соодветен

3. исцрпувачки назад притисок е премногу голем

4.errors на пумпата за инјектирање

5.errors на грав

6. компресира не е доволно

оперативен 7.over вчитување

пат отстранување

1.check на филтерот за воздух

2.check на квалитетот на горивото

Фраза 3.Check исцрпувачките систем

4.check инекција пумпа и го прилагодите

5.check на атомизација на вбризгување на вентил

6.check компресира

7.adjust на вчитување на нормална ситуација

Елиминирање на сина или бел чад

Можна причина

1. масло за подмачкување не е погодна или нивото на маслото е премногу висока

2. температура е премногу ниско

3.abrasion на прстен на клипот и намалување на компресор

пат отстранување

1.check дали маслото е премногу ретки и нивото на моторното масло

2.check дали моторот е кои работат на ниска температура за долго време

Фраза 3.Check на јазот помеѓу прстен на клипот и цилиндарот и дали турбополначот е во нормална

Грубоста на моторот

Можна причина

1.something ред со масло коло или постои воздух

2.errors на пумпата за инјектирање или вентил

3.plugging во филтер за воздух

4.errors на контрола на брзината елемент

пат отстранување

1.whether коло масло или адаптер стане флексибилен и приклучување на филтерот за воздух

2.whether решетката е флексибилна кога во jection во право време и атомизација на нафта вентил

3.ensure клиренсот на патронот на филтерот за воздух

4.check регулатор

Ненормално чука во моторот

Можна причина

1. масло не е погодна

2.injection во погрешно време

3.errors на вбризгување на вентил

пат отстранување

1.check бројот на нафта или поправете посигурен дизел масло, а потоа започнете

2.check времето на инјектирање

Фраза 3.Check дали инјектирање вентил е во нормална

Ненормално тропа кога удри на моторот

Можна причина

1.abrasion на лежиштето на рачката на вратило или оштетување на клипот

2.да ред искра тркала

пат отстранување

1.shut моторот и контакт со Секторот за услуги на клиентите во ZHONGCE

Underpowered на моторот

Можна причина

1.something ред со масло коло

2.abnormal работа на пумпа за масло со висок притисок

3.abnormal работа на масло вентил

4.errors на индукција на систем

пат отстранување

1.check нафта коло

2.adjust пумпа за масло со висок притисок

Фраза 3.Check и да го замени на инјектирање вентил

4.check, чист или да го замени воздушниот филтер и компресор на

притисок на маслото

Можна причина

1. вискозност е премногу ниско или високо

2.something ред со манометар

3.plugging дизел филтер

пат отстранување

1.check на дизел масло

2.replace мерачот за притисок и обидете се повторно

Фраза 3.Check или да го замени филтерот

температура на течноста за ладење на моторот е премногу висока

Можна причина

1.abnormal на исцрпувачка и системот за ладење

2.да ред искра тркала

3.over вчитување за долго време

пат отстранување

1.check на пумпа за вода и да се обезбеди отворање на термостатот

2.whether приклучување надвор од резервоарот за вода и стегање на ременот на вентилаторот

3.adjust времето на инјектирање

4.check вчитување

Можна причина 1.abnormal на исцрпувачки и систем за ладење 2.да ред искра тркало 3.over вчитување за долго време Отстранување пат 1.check пумпа за вода и да се обезбеди отворање на 2.whether термостатот приклучување надвор од резервоарот за вода и стегање на ременот фан 3.adjust времето на инјектирање 4.check вчитување

Можна причина

1. V-појас не е доволно цврста

2.charging кога постои оштетување на ременот

3.errors на стабилизаторот и на adjustor

пат отстранување

1.check и прилагодување на стегање на ременот

2.replace на V-појас

Фраза 3.Check или да го замени и контакт со Секторот за услуги на клиентите, ако е потребно

Не може да го запре

Можна причина

1.electormagnetic вентил не може да биде замена

2.bad контакт или напукнување-оф

пат отстранување

1.check или да го замени

Нафта истекување во меѓу турбополначот и исцрпувачки цевки или авионот меѓу исцрпувачки цевка и исцрпувачки цевка

Можна причина

1. причините за не-товарење или ниски товар за долго време

пат отстранување

1.Upload вчитување на 30% од номиналниот товар за работаWhatsApp Онлајн Chat!